Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Spain Day 6, Visiting Valencia the city of Arts, Science and Flamenco!

Hola Fairy Girls....

Σήμερα θα σας ταξιδέψω μαζί μου στην πανέμορφη Valencia, όπου περάσαμε ένα πολύ όμορφο 2ήμερο! Οπότε αυτό είναι το πρώτο μέρος των όσων είδα στην πόλη των τεχνών, των επιστημών, του Flamenco και της Paella!

Διανύσαμε περίπου 360 χιλιόμετρα για να φτάσουμε...... Πληρώσαμε 45€ σε διόδια, με την χρήση ενός εισιτηρίου, το οποίο το παίρνεις όταν εισέρχεσαι στον αυτοκινητόδρομο και το πληρώνεις στην έξοδο που εξέρχεσαι και το αντίτιμο είναι ανάλογο των χιλιομέτρων που έχεις κάνει!

 Μπαίνοντας στην Valencia, αντικρίζεις πανέμορφα κτίρια! 
 Φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας, το Expo Hotel το οποίο ήταν πολύ αξιόλογο και οι υπάλληλοι της reception εξυπηρετικότατοι! Η πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι το κλίμα είναι καλύτερο στην Valencia απ' ότι στην Barcelona, πιο πολύ ζέστη και πολύ λιγότερη υγρασία! Με λίγα λόγια, ακόμα καλοκαίρι!
Αφήσαμε το αυτοκίνητο, και ξεκινάμε να εξερευνήσουμε την πόλη! Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν στον χάρτη!
Στην Valencia, υπάρχουν άπειρα μουσεία και πολλά από αυτά είναι με δωρεάν είσοδο! Επισκεφτήκαμε για αρχή το μουσείο Εθνολογίας και το μουσείο Προϊστορίας, τα οποία ήταν πολύ αξιόλογα και ενημερωτικά για την κουλτούρα της πόλης! Σε μία πλατεία δεσπόζει το άγαλμα του Fernandez και του Δον Κιχώτη!

 Άσχετο, αλλά με ενθουσίασαν τα γλυκά στο cafe Le Parissien!

To καθολικό Πανεπιστημίο της Valencia!


Torres de Quart είναι η μία από τις δύο πύλες της παλιάς πόλης, όπου γύρω γύρω υπήρχε το τείχος!



 Είμαστε γνωστοί λάτρης του τούρκικου φαγητού και δεν χάσαμε ευκαιρία για μια δοκιμή!
 Συνεχίζουμε με μία βόλτα στην Plaza de Toros, την αρένα που πραγματοποιούνται οι ταυρομαχίες, οι οποίες όμως ξεκινάνε τον Οκτώβριο! 
 Το εσωτερικό της αρένας!!!
 Και εμείς....



Στην αρένα, λάμβανε χώρα ένα October Fest με πολύ πολύ μπύρα!!

Ακριβώς δίπλα από την αρένα, είναι ο σταθμός των τρένων, που ομολογώ ότι είναι ο πιο όμορφος και ο πιο περιποιημένος που έχω δεί!


Plaza de la Virgen
Και ένας καθολικός γάμος που γινόταν στο καθεδρικό της Βαρκελώνης!

Torres de Seranos, η άλλη άκρη του τείχους!
Και αφού ξεκουραστήκαμε, πάμε να απολαύσουμε μία βραδιά Flamenco, με ανάμικτα για αρχή συναισθήματα γιατί το Flamenco είναι μία μουσική-χορός που ή θα αγαπήσεις ή θα μισήσεις....

Cafe del Duende, στην οδό Touria! Σημειώστε το, και αν βρεθείτε στην Valencia, επισκεφτείτε το και θα με θυμηθείτε. Ένα μικρό μαγαζάκι που φιλοξενεί 3 φορές την εβδομάδα διάφορους καλλιτέχνες Flamenco από ολόκληρη την Ισπανία!
Μόλις ξεκίνησε η μουσική με την υπέροχη κιθάρα!
Και το τραγούδι καταπληκτικό και γεμάτο συναίσθημα.....
Ο χορός του Flamenco  σε συνεπαίρνει! Το πάθος με το οποίο χορεύεται είναι μοναδικό και απλά δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από την σκηνή!

Στον χορό του Flamenco ήταν η Sandra RV.....θαυμάστε την σε ένα σύντομο βιντεάκι!
Kαι αν νομίζετε ότι το Flamenco είναι καθαρά γυναικείος χορός, θαυμάστε τον Jose και μετά βγάλτε τα συμπεράσματα σας!



Ole Chicas! Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σας, Ελπίζω να σας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις από το ταξίδι μας στην Ισπανία!

Many Flamenco kisses from Fairy Mary!

6 σχόλια:

Περιμένω τα σχόλια σας.....και δεσμεύομαι να απαντάω σε τυχόν ερωτήσεις σας !!!!
Σας ευχαριστώ.....

Top Hair Products by ING!!

 Hello Fairies... Ανοιξιάτικη ανάρτηση με θέμα την περιποίηση μαλλιών με προϊόντα από την αγαπημένη IΝG Professional .  Κάποια τα γνωρίζω κα...