Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Vichy Normateint fond de teint Vs La Roche Posay Toleriane teint - REVIEW

Hello Fairies...

Σήμερα θα σας μιλήσω για δύο foundation από το φαρμακείο. Το πρώτο της Vichy το Normateint fond de teint  το έχω στην κατοχή μου εδώ και πολύ καιρό, μπορώ να πώ ότι έχει φτάσει και στο τέλος του κιόλας, το δεύτερο, της  La Roche Posay  το Toleriane teint, το απέκτησα σχετικά πρόσφατα μετά από την παρότρυνση μιάς φίλης!


 Ας τα δούμε όμως αναλυτικά!
  
Vichy Normateint fond de teint [DISCONTINUED]

Χρώμα 35 sand, πολύ ελαφρύ foundation, με αρκετά καλή κάλυψη και ολοήμερη σχεδόν διάρκεια! Το καλοκαίρι που μας πέρασε όταν χρειαζόμουν foundation αυτό ήταν η σταθερή μου επιλογή! Δεν προκαλεί λιπαρότητα και σπυράκια! Ιδανικός σύμμαχος στην δικιά μου μεικτή και ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα.
Στα πλεονεκτήματα του είναι το spf 20 που περιέχει. 
Μειονέκτημα που διαπίστωσα εγώ, ήταν 1) ότι οξυδωνόταν περίεργα μετά από πολλές ώρες εφαρμογής, δηλαδή, γινόταν περισσότερο πορτοκαλί στο πρόσωπο, αλλά αυτό, μετά τις 8 ώρες που το φορούσα και 2) στην περιοχή της μύτης άφηνε κάπως ανοιχτούς τους πόρους, δεν ξέρω πώς ακριβώς να το περιγράψω αλλά φανταστείτε ένα πολύ καλά εφαρμοσμένο foundation και στην μύτη να διακρίνεται μικρούς μικρούς πόρους, γεγονός που δεν το έχω ξανασυναντήσει σε κανένα άλλο foundation! 

Η τιμή του αν θυμάμαι καλά ήταν γύρω στα 16€ για 30ml προιόντος, αλλά πρόσφατα μου είπανε στο φαρμακείο ότι η Vichy το σταμάτησε και το αντικάτέστησε με το Normaderm Teint

Έτσι έληξε η "συνεργασία" μας, και όπως σας είπα μία φίλη με παρότρυνε να δοκιμάσω το....

 La Roche Posay Toleriane teint

Ένα foundation για ευαίσθητες επιδερμίδες με πολύ καλή κάλυψη αλλά....
Δεν μπορώ να πώ ότι το λάτρεψα, αλλά δεν το μίσησα κιόλας, δηλαδή δεν θα το χαρακτήριζα και "Bye-Bye buy".  
 Έχει πολύ παχύρευστη υφή, αλλά δουλεύεται αρκετά καλά στο πρόσωπο.

 Τι δεν μου άρεσε; 
Δεν μου άρεσε που δεν έχει ιδιαίτερα φυσικό αποτέλεσμα, και φαίνεται το ότι φοράς foundation, και γι' αυτό νομίζω ευθύνεται η παχύρευστη υφή του, και επίσης δεν μου άρεσε που μεταφέρεται εύκολα σε ρούχα, χαρτομάντηλα, φουλάρια, καταλάβατε..παντού!
Στα θετικά του το spf 25, αλλά δεν ξέρω πόσο ευκολοφόρετο θα είναι τώρα που θα αρχίσει ζεσταίνει ο καιρός! Διατίθεται μόνο σε 3 ή 4 χρωματισμούς και εγώ επέλεξα την 11 light beige.
Η τιμή του γύρω στα 18€ για 30ml προιόντος.

Let's swatch and compare...

Πρός το παρόν, θα το χρησιμοποιώ όταν θέλω ένα πιο έντονο μακιγιάζ, γιατί στην καθημερινότητα μου επέλεξα πρόσφατα και δεν αλλάζω αυτό της Jouer, για το οποίο σας μίλησα εδώ.    

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα δύο Fairy Girls? Θα χαρώ να διαβάσω την εμπειρία σας.

Many Kisses from in spring mood, Fairy {oo} Mary! 

11 σχόλια:

  1. Mary είσαι Θεά. Τα Roche Posay τα εκθιάζει όλος ο κόσμος. Εγώ πάλι τα βρίσκω λίγο βαριά για την καθημερινότητα και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κυκλοφορώ λες και βγήκα από τα μπουζούκια πρωινιάτικα.
    Best Regards
    Miss Margaret Cruzemark
    http://margaretcruzemark.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dear Margaret.....η αλήθεια, αλήθεια.... ούτε εμενα μαρέσει να ειμαι πρωί πρωί...έτοιμη να δεξιωθώ με τον πρεσβη....Γέλασα πολύ με το σχόλιο σου....
      Κisses

      Διαγραφή
  2. Εχω χρησιμοποιήσει και τα δύο, προτιμώ πολύ περισσότερο αυτο της La Roche Posay, το χρησιμοποιώ εδώ και 1 χρόνο περίπου και έχω να πω πως είναι απλά τέλειο.. Καλύπτει πολύ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρες ποσότητες, παλι καλύπτει αλλά και δε φαίνεται σαν μάσκα.. Επίσης πολύ καλό για καθημερινή χρήση είναι το toleriane teint mineral, της ίδιας εταιρίας, καθόλου λιπαρό, για μικρή όμως κάλυψη, για όσες δεν έχουν πολλές ατέλειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eιδικά όταν το πρόσωπο μου έχει "δύσκολες" μέρες με βοηθάει πολύ.....
      Ευχαριστώ για το σχόλιο σου!!!

      Διαγραφή
  3. Exo dokimasei k ta 2, tis Vichy stin kainouria tou ekdoxi vevaia.
    Tis Vichy einai elafry stin yfi, alla metrias kalipsis.
    Tis La Roche Posay einai k to agapimeno mou gt me ena perasma exo tin TELEIA kalipsi. Fainetai oti foras mono ean aploseis poly posotita. To mystiko einai stin mikri posotita, gt einai arketi gia full kalipsi.
    Stin arxi agapousa tis Vichy pio polu logo tis apoxrosis tou pou einai i idanikoteri gia mena. Pleon omos, den allazo tis La Roche Posay.
    Exo k gia ta 2 ennoeitai review sto blog mou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aρα και η καινούργια έκδοση της Vichy μάλλον είναι ψιλο-ίδια απ'οτι καταλαβαίνω.... αυτο της Posay και εγώ σε μικρή ποσότητα το χρησιμοποιώ πλέον για να έχω πιο φυσικό αποτέλεσμα..... Θα διαβάσω τώρα τα review σου.......Φιλιά

      Διαγραφή

Περιμένω τα σχόλια σας.....και δεσμεύομαι να απαντάω σε τυχόν ερωτήσεις σας !!!!
Σας ευχαριστώ.....

Enya Project! The Greek Skincare Project!

 Hello Fairies.... Σήμερα θα σου δείξω τα υπέροχα "διαμαντάκια" που είναι αποτελεσματικά, φυσικά και ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Το Enya Project αν...