Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στο Παρίσι; Christmas in Paris?


Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε σκεφτεί πώς θα μπορούσαν να είναι τα Χριστούγεννα κάπου αλλού..και συγκεκριμένα στην πιο ρομαντική πόλη του κόσμου ή πόλη του φωτός όπως την αποκαλούν... το Παρίσι ....
Τι μπορείτε όμως να κάνετε τα Χριστούγεννα στο Παρίσι και σε τι διαφέρουν από τα Χριστούγεννα που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε;;

Η Champs-Elysees, από το ομώνυμο τραγούδι, ίσως είναι από τα πρώτα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε.. Ξεκινώντας από την αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triumph εν γαλλιστή), και αφού έχετε ανεβεί πάνω και θαυμάσετε το Παρίσι από ψηλά, προχωρώντας κατά μήκος, μπορείς να απολαύσεις τις βιτρίνες των εκάστοτε μαγαζιών, τους χιλιάδες περαστικούς σαν εσένα..την αύρα που αποπνέει το Παρίσι..τα Χριστούγεννα, αφού όλη η λεωφόρος είναι φωτισμένη με χιλιάδες φωτάκια..


Θα σας πρότεινα να σταματήσετε για λίγο στο Disney Shop, αφού είναι ένα μαγαζί για όλες τις ηλικίες - για μικρούς, μεγάλους..για παιδιά και για αυτούς που νιώθουν παιδιά..

Εάν σας αρέσει το περπάτημα και δεν έχει και πολύ κρύο, μετά τα μαγαζιά θα συναντήσετε τις διάφορες marche de noel (Αγορές Χριστουγέννων), που έχουν στηθεί μόνο και μόνο για τα Χριστούγεννα, προσφέροντας στους περαστικούς ζεστά ροφήματα και σουβενιρ για τα Χριστουγεννα και θα καταλήξετε στην Place de la Concorde.
Από κει μετά θα πρότεινα να πάτε μια βόλτα στον πύργο του Άιφελ, αφού αξίζει να τον δείτε και πρωι και βράδυ..ειδικά τα Χριστούγεννα.. Αν θέλετε να ανεβείτε στα διάφορα επίπεδα του, θα χρειαστεί να πληρώσετε εισιτήριο, που θα σας πρότεινα να το κλείσετε online και να το τυπώσετε, από το να περιμένετε στην τεράστια ουρά για να πάρετε ένα εισητήριο...γιατί θα χρειαστεί να περιμένετε ξανά και αυτήν την φορά στον ανελκυστήρα, εκτός αν είστε από τους γενναίους που θέλουν να ανέβουν επάνω με τις σκάλες.. Αν αξίζει να ανεβείτε; Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα!
 
Εκτός από το ότι μπορείτε να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας στην καφετέρια του πύργου, να γευματίσετε στο εστιατόριο και να κάνετε τα ψώνια σας στα μαγαζια.. Μπορείτε επίσης να δείτε στο εγκατεστημένο σινεμά την ιστορία του και να κάνετε πατινάζ στον πάγο..
 
Μπορείτε να στείλετε γράμματα ή carte postale στο ταχυδρομείο του πύργου, όπου η σφραγίδα στα γράμματα γράφει “Παρίσι, Πύργος του Άιφελ”.  Μπορείτε βέβαια και να μην κάνετε απολύτως τίποτα.. απλά μια βόλτα θαυμάζοντας την θέα και όλα αυτά που δεν είχατε ιδέα ότι υπάρχουν εκεί...
Και με αφορμή τον πύργο του Άιφελ, λέω να σας κάνω μια ιστορική αναδρομή τότε που ο Gustav Eiffel ανέλαβε από την κυβέρνηση  να κατασκευάσει ένα λαμπρό οικοδόμημα-σημάδι για τα 100 χρόνια από την Γαλλική Επανάσταση, λόγω της οποίας η γαλλική κυβέρνηση ανέλαβε να διοργανώσει την διεθνή έκθεση. Χρειάστηκαν 300 εργάτες και 2 χρόνια για να κτιστεί. Βέβαια μετά το τέλος της Διεθνούς Έκθεσης, ενώ όλα τα άλλα σύμβολα-φορείς αυτής της γιορτινής περιόδου δεν υπήρχαν πια, ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε, για να μπoρέσει η Γαλλική κυβέρνηση να ανταπεξέλθει στο κόστος κατασκευής του. Θα παρέμενε για ακόμα 20 χρόνια και μετά είχαν σκοπό να τον κατεδαφίσουν, μέχρι που ο γαλλικός στρατός κατάλαβε την χρησιμότητα της ραδιοφωνικής κεραίας του.
 
Ο Πύργος του Άιφελ είχε κατακριθεί από πολλούς ακόμα και πριν την κατασκευή του ως άχρηστος. Ναι ναι, ο Πύργος-σύμβολο της Γαλλίας θεωρούνταν από πολλούς φιλόσοφους της εποχής ως έκτρωμα. Συγγράματα της εποχής αποκαλύπτουν εκτός των άλλων πως ο Maupassant, διάσημος γάλλος συγγραφέας του 19ου αιώνα, συχνά γευμάτιζε στο εστιατόριο του Πύργου, αν και δεν ενδιαφερόνταν πολύ για το φαγητό: Είναι το μόνο μέρος στο Παρίσι που δεν είμαι υποχρεωμένος να τον βλέπω, έλεγε...και είναι αλήθεια ότι στο Παρίσι πρέπει να παίρνει κανείς άπειρες προφυλάξεις για να μην δει τον Πύργο.
Αλλά ας γυρίσουμε στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα μας...Την Παναγία των Παρισίων την έχετε σίγουρα ακουστά..οπότε καλό θα ήταν να πάτε και μια βόλτα από κει και να θαυμάσετε το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί λόγω των ημερών. 
Οι Γάλλοι βέβαια δεν τρελαίνονται για τα χριστουγεννιάτικα δέντρα αλλά στα περισσότερα σπίτια θα βρεις σίγουρα μια φάτνη διακοσμημένα με μικρά αγαλματάκια που απεικονίζουν το Χριστό, τη Μαρία, τον Ιωσήφ και τους Μάγους.

Αν έχετε σκοπό να πάτε Πρωτοχρονιά στο Παρίσι μην αναρωτηθείτε για το πότε έρχεται ο Άγιος Βασίλης στην Γαλλία.. αφού ο Άγιος Βασίλης έχει ήδη πάει.. Η παράδοση στην Γαλλία λέει ότι τα γαλλάκια παίρνουν τα δώρα τους από τον Pere Noel,
  ...ο οποίος ταξιδεύει όλη την χώρα τα μεσάνυχτα με βοηθό τον Pere Fouettard για να μοιράσει και να αφήσει τα δώρα στα άδεια παπούτσια που έχουν αφήσει τα καλά παιδάκια στο τζάκι..ως εδώ καλά.. το θέμα είναι ότι ο Pere Noel σε πολλές περιοχές της Γαλλίας έρχεται στις 6 Δεκεμβρίου μοιράζοντας γλυκά και σοκολάτες και...ξαναέρχεται στις 24 του μηνός για τα μεγαλύτερα και καλύτερα δώρα!!
Οι Γάλλοι γιορτάζουν Χριστούγεννα την παραμονή όπου μαζεύονται οικογενειακά στο μεγάλο, εορταστικό τραπέζι, τιμώντας τον ερχομό του Χριστού. Το γεύμα των Χριστουγέννων διαφέρει από μέρος σε μέρος αλλά κάθε γαλλικό σπίτι οφείλει να έχει την παραμονή των Χριστουγέννων Buche de Noel, κάτι σαν το δικό μας κορμό, ένα σοκολατένιο κέικ σε σχήμα κούτσουρου διακοσμημένο με πολλά ζαχαρωτά..
 
Στο Παρίσι πίσω λοιπόν.. μια βόλτα στις όχθες του Σηκουάνα είναι η καλύτερη επιλογή (ανάλογα και το κρύο βέβαια), όπου θα μπορέσετε να θαυμάσετε και τα κτίρια γαλλικής αρχιτεκτονικής αλλά και το μουσείο του Λούβρου..
Μην ξεχάσετε να πάτε στην Μονμάρτη..θα σας πρότεινα να πάτε το βράδυ όπου ανεξαρτήτως κρύου θα βρείτε μια μαγευτική ατμόσφαιρα.. όχι τόσο μέσα στην εκκλησία όσο τριγύρω στα σοκάκια και θα έχετε για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να θαυμάσετε το Παρίσι από ψηλά..

Το Παρίσι γενικά είναι μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ..και ίσως το καλύτερο που θα έχετε να κάνετε αν σας δοθεί η ευκαιρία να πάτε εκεί είναι να περπατήσετε στα στενά σοκάκια του Παρισιού.... να δείτε την καθημερινή ζωή των Γάλλων, να δοκιμάσετε τις γαλλικές σπεσιαλιτέ..να ζήσετε το όνειρο.. έστω και για μια μέρα...


Εσείς Fairy-Girls έχετε ονειρευτεί να βρεθείτε Χριστούγεννα στο Παρίσι? Και ακόμα καλύτερα, έχουν κάποιες απο εσάς βρεθεί εκεί αυτή την εποχή του χρόνου να μοιραστούν μαζί μας τις εντυπώσεις τους?

Υ.Γ. Η ανάρτηση αυτή γράφτηκε απο την Χριστίνα, η οποία έζησε σχεδόν 1 χρόνο στη Γαλλία!! Φέτος τα Χριστούγεννα την βρίσκουν μόνιμο κάτοικο Τσεχίας!! Μου έλειψες μικρό μου!! 

5 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ....ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ ΜΟΥ...ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ.ΤΕΛΕΙΟ....ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΚΕΙ......ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ...!ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΙΤΣΑ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ!!!!!!ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. paea poli wraio post!!!poli endiaferon!!!!
    kala xeistoygenna!!!!kales giortes!!!
    filakiaa

    www.fashionrailways.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ θα ήθελα να είχα την οικονομική δυνατότητα να πήγαινα φέτος τα Χριστούγεννα στο Παρίσι... Πολύ ωραίο post!
    Αν θέλεις πέρνα μια βολτίτσα και από το δικό μου blog, αυτές τις μέρες τρέχει ένας διαγωνισμός με limited edition προϊόντα από τα αγαπημένα the Body Shop. http://ginaikologies.blogspot.gr/
    Καλά Χριστούγεννα! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Parisάκι τέλειαα.... Χαιρομαι για το σχολιο κ τη γνωριμία!!Γνωρισα ηδη το blog σου!! Φιλιά!

      Διαγραφή

Περιμένω τα σχόλια σας.....και δεσμεύομαι να απαντάω σε τυχόν ερωτήσεις σας !!!!
Σας ευχαριστώ.....

Top Hair Products by ING!!

 Hello Fairies... Ανοιξιάτικη ανάρτηση με θέμα την περιποίηση μαλλιών με προϊόντα από την αγαπημένη IΝG Professional .  Κάποια τα γνωρίζω κα...